• slide

Kennis & Ervaring

Na 30 jaar werkzaam geweest te zijn in gevangenissen en TBS-kliniek ben ik nu 10 jaar geleden voor mezelf begonnen te werken. De WMO wil mensen zolang mogelijk in hun eigen leefomgeving laten wonen, werken en leven en dat sloot precies aan bij mijn ervaring dat mensen er niet beter van worden door hen (langdurig) buiten de samenleving te laten verblijven.

In de gevangenis en TBS-kliniek was ik ook altijd al druk met scala aan activiteiten om de clientele zo snel en zo goed mogelijk weer terug te doen keren in de samenleving.

 

surfles TBS.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                     Windsurf-les aan TBS-cliënten bij het Schildmeer

 

Samenwerken met andere zelfstandigen, instanties en ook de grotere organisaties, blijft belangrijk, maar altijd vanuit het perspectief en de vraag van de cliënt.

Autisme

Mensen die een diagnose ASS hebben, kunnen soms het gevoel hebben 'opgesloten te zitten in hun eigen hoofd'. Zij kunnen een zelfde soort problemen tegenkomen als iemand die lange tijd in een gesloten ruimte heeft moeten verblijven zoals een gevangenis of kliniek. Onzekerheid en schaamte kunnen dan in de weg staan, om aansluiting bij het maatschappelijke en sociale leven te vinden en weer op te pakken.

Door mijn ervaring in dergelijke settingen en doordat ik inmiddels zo'n 10 jaar mensen met ASS ambulant begeleid, die altijd zo zelfstandig mogelijk gefunctioneerd hebben, heb ik veel kennis in het begeleiden hierbij opgedaan.

Opleidingen

Naast de SPH opleiding op de Horst in Driebergen, heb ik de HBO+ opleiding deskundigheid ASS gevolgd bij het RINO

Daarnaast blijf ik regelmatig cursussen, seminars e.d. volgen om bij te blijven in de (vele) ontwikkelingen die gaande zijn in 'de Zorg'.

Een overzicht van de seminars die ik recent heb gevolgd;

Scherm­afbeelding 2024-02-21 om 16.44.45.pngScherm­afbeelding 2024-02-21 om 16.44.45.png

Scherm­afbeelding 2024-02-21 om 16.46.29.png

Scherm­afbeelding 2024-02-21 om 16.46.41.png

Door de jaren heen, merkte ik, dat veel aspecten die uitmonden in zorgverlening, ook samenhangen met levenskunst en heb ik aan de Kunstacademie Minerva het diploma Beeldend Kunstenaar gehaald.

 

Een mens is nooit zijn beperking.

Kunst en natuur kan een mens helpen een uitweg te vinden. Daarom ben ik als kunstenaar en liefhebber van de natuur altijd op zoek naar mogelijkheden die ons kunnen verrijken.

Daarmee trok ik soms aandacht van de media. Deze filmjes geven een idee van wat ik hier mee bedoel.

Geregistreerd;

SKJ ; 100001792.Logo-Registerplein.png

 

Geregistreerd in het Beroepenregister van agogisch en maatschappelijk werk; 461023832 Kamer AG 

 

Klachtenregeling

Mocht de begeleiding niet aan uw wensen voldoen en u komt er niet uit, dan is het mogelijk om gebruik te maken van de klachtenregeling.

Deze klachtenregeling is opgezet conform de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector. 

U kunt contact opnemen met de klachtenfunctionaris van de Zorgprofessional: 

Email: secretariaat@dezorgprofessional.nl 

Telefoon: 06-55164827 

Website: www.dezorgprofessional.nl

 

logo de zorg professional.svg

Continuïteit

Om de continuïteit te waarborgen, heb ik me aan gesloten bij de Cooperatie Zorgdichtbij