Kennis & Ervaring

Ben ooit begonnen in de toen pas geopende Bijlmerbajes (toen, vooral omdat ik indertijd gek was van windsurfen en het strand van Zandvoort zo lekker dichtbij was.) Later, kreeg ik steeds meer voldoening in het werken in gevangenissen en - weer later - in TBS-kliniek. 

Altijd lag mijn focus bij het resocialiseren en daartoe zette ik - naast mijn reguliere taken - ook vaak cursussen en activiteiten op zoals foto-cursussen in de vrouwengevangenis of een surf-les (ja daar is ie weer) aan TBS- cliënten

 

surfles TBS.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                     Windsurf-les aan TBS-cliënten bij het Schildmeer

Na 30 jaar gewerkt te hebben in gesloten settings, was ik blij dat Nederland voornemens was om een transformatie in de zorg door te gaan voeren.

Zorg hoort thuis in de omgeving waar de mensen wonen, werken, leven. Niet in een instelling.

Daarom ben ik een paar jaar geleden als zelfstandige verder gegaan.

Samenwerken met andere zelfstandigen, instanties en ook de grotere organisaties, blijft belangrijk, maar altijd vanuit het perspectief en de vraag van de cliënt.

Autisme

Mensen die een diagnose ASS hebben, kunnen soms het gevoel hebben opgesloten te zitten in hun eigen hoofd. Zij komen een zelfde soort problemen tegen als iemand die lange tijd in een gesloten ruimte heeft moeten verblijven zoals een gevangenis of kliniek. Onzekerheid en schaamte kunnen dan in de weg staan, om aansluiting bij het maatschappelijke en sociale leven weer op te pakken. Door mijn ervaring in dergelijke settingen en ervaring in het begeleiden van mensen met ASS, heb ik door de jaren heen, veel ervaring in het begeleiden hierbij opgedaan.

Opleidingen

Naast de SPH opleiding op de Horst in Driebergen, heb ik de HBO+ opleiding deskundigheid ASS gevolgd bij het RINO

Daarnaast blijf ik regelmatig cursussen, seminars e.d. volgen om bij te blijven in de (vele) ontwikkelingen die gaande zijn in 'de Zorg'.

Door de jaren heen, merkte ik, dat veel aspecten die uitmonden in zorgverlening, ook samenhangen met levenskunst en heb ik aan de Kunstacademie Minerva nog het diploma Beeldend Kunstenaar gehaald.

 

Een mens is nooit zijn beperking.

Kunst en natuur kan een mens helpen een uitweg te vinden. Daarom ben ik als kunstenaar en liefhebber van de natuur altijd op zoek naar mogelijkheden die ons kunnen verrijken.

Daarmee trok ik soms aandacht van de media. Deze filmjes geven een idee van wat ik hier mee bedoel.

Geregistreerd;

SKJ ; 100001792.Logo-Registerplein.png

 

Geregistreerd in het Beroepenregister van agogisch en maatschappelijk werk; 461023832 Kamer AG 

 

Klachtenregeling

Mocht de begeleiding niet aan uw wensen voldoen en u komt er niet uit, dan is het mogelijk om gebruik te maken van de klachtenregeling.

Deze klachtenregeling is opgezet conform de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector. 

U kunt contact opnemen met de klachtenfunctionaris van de Zorgprofessional: 

Email: [email protected] 

Telefoon: 06-55164827 

Website: www.dezorgprofessional.nl

 

logo de zorg professional.svg

Continuïteit

Om de continuïteit te waarborgen, heb ik me aan gesloten bij de Cooperatie Zorgdichtbij